Τέχνο - Λογικές λύσεις..!

   

Οίκο-λογικές πρωτοβουλίες...
Τέχνο-λογικές & Οίκο-λογικές λύσεις..!

Στη HOTSoft.gr αισθανόμενοι την τεράστια ευθύνη για να προστατεύσουμε το περιβάλλον που έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας, αναπτύσσουμε και εφαρμόζουμε μια σειρά από οίκο-λογικές πρωτοβουλίες και πρακτικές.

Η τεχνολογία μπορεί και πρέπει να είναι η αιχμή του δόρατος στη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος. Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο "ουδέτερα" προς το περιβάλλον, αλλά και ενεργητικά, θετικά.

 

Οίκο–λογικές πρωτοβουλίες... Οίκο-λογικές λύσεις..!

Οίκο-λογικές πρωτοβουλίες...
Τέχνο-λογικές & Οίκο-λογικές λύσεις..!

Στη HOTSoft.gr αισθανόμενοι την τεράστια ευθύνη για να προστατεύσουμε το περιβάλλον που έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας, αναπτύσσουμε και εφαρμόζουμε μια σειρά από οίκο-λογικές πρωτοβουλίες και πρακτικές.

Η τεχνολογία μπορεί και πρέπει να είναι η αιχμή του δόρατος στη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος. Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο "ουδέτερα" προς το περιβάλλον, αλλά και ενεργητικά, θετικά.

Στη HOTSoft.gr προσπαθούμε συνεχώς να μελετούμε, να αναπτύσσουμε και να εφαρμόζουμε νέες οίκο-λογικές πρακτικές και λύσεις, τόσο για εμάς όσο και για τους πελάτες & συνεργάτες μας.

1. Φροντίζουμε να στέλνουμε για ανακύκλωση όλες τις συσκευασίες και τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα. Επίσης ανακυκλώνουμε όλα τα αναλώσιμα των εκτυπωτικών μηχανημάτων μας Laser & inkjet.


2. Εφαρμόζουμε ορθολογικές πρακτικές για την εξοικονόμηση της ηλεκτρικής ενέργειας. Καθόλου ή ελάχιστη χρήση κλιματιστικών, χρήση ηλεκτρικών & ηλεκτρονικών συσκευών χαμηλής κατανάλωσης (οικονομικοί λαμπτήρες, οθόνες TFT, fan-less συστήματα ψύξης Η/Υ, κτλ).


3.
Εφαρμογή και προώθηση του PAPER-LESS Office.
Χρησιμοποιώντας δίκτυα δεδομένων (ασύρματα & ενσύρματα), ηλεκτρονικό ταχυδρομείο & διαμοιρασμό αρχείων σε ηλεκτρονική μορφή, αποφεύγουμε επιμελώς το "Χαρτοβασίλειο". Κάνουμε ελάχιστες εκτυπώσεις και αποστολές τηλεομοιοτυπίας (Fax), με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση σε χαρτί, μελάνια, τόνερ και άλλα αναλώσιμα που επιβαρύνουν δραματικά το περιβάλλον τόσο κατά την παραγωγή τους όσο και κατά την αποβολή τους.
Στην υιοθέτηση των ίδιων πρακτικών προτρέπουμε & εκπαιδεύουμε και τους πελάτες μας.


4.
Εφαρμογή και προώθηση του VIRTUALIZATION.
Η συγκεκριμένη πρακτική είναι ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιούνται όλοι οι Η/Υ στο μέλλον. Η HOTSoft.gr καινοτομεί και χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία εδώ και 3 περίπου χρόνια.
Μέσω του Virtualization, ένας ισχυρός Η/Υ μπορεί να "κοπεί" σε εικονικά κομμάτια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται 2, 3 ή και περισσότεροι εικονικοί Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές. Αυτό αυξάνει κατακόρυφα τη χρηστικότητα και την αποδοτική εκμετάλλευση των Υπολογιστικών συστημάτων, μειώνοντας αντίστοιχα σε τεράστια ποσοστά (πλέον του 300%) την επιβάρυνση του περιβάλλοντος τόσο κατά την κατασκευή όσο κατά τη χρήση και την αποβολή των Η/Υ.

Η HOTSoft χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία με 2 τρόπους:

α)
Εντός των γραφείων της εταιρείας μας, στη χρήση των Η/Υ από το προσωπικό της εταιρείας μας.

β) Στις υπηρεσίες φιλοξενίας (web hosting) που παρέχουμε στους πελάτες μας, όπου έχουμε 4 πραγματικούς διακομιστές (2 x Windows 2003 & 2 x Linux CentOS) οι οποίοι είναι "κομμένοι" σε τουλάχιστον 4 εικονικά τμήματα έκαστος.
Υπολογίζουμε ότι την τρέχουσα χρονική στιγμή χρησιμοποιούμε συνολικά Η/Υ σε ένα λόγο μεταξύ εικονικών και πραγματικών περίπου 3 προς 1.5.
Χρήση Υπολογιστικών Συστημάτων χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.
Ξεκινώντας από το Νοέμβριο του 2007 και μέσω επενδυτικού προγράμματος ΠΕΠ, αποκτήσαμε ήδη και έχουμε προγραμματίσει την απόκτηση αρκετών ακόμα υπολογιστικών συστημάτων χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Αναλυτικά, τα σημαντικότερα οφέλη από τα νέα συστήματα είναι:

CPU (επεξεργαστές)
Intel Xeon CPUs χαμηλής τάσης με κατανάλωση 12,5 Watt που προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας κατά 50-60% συγκριτικά με τους παραδοσιακούς επεξεργαστές των 80-120 Watt.

Μνήμες RAM DDR2
Χαμηλής κατανάλωσης στα 1,5 Volt που μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας κατά 15%.

Σκληροί δίσκοι - HDD
Δίσκοι χαμηλής κατανάλωσης της Western Digital 7200 RPM SATA & 10,000 RPM 2,5 ιντσών που προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας πάνω από 30%.6. Τηλεργασία
Αναπτύσσοντας το εταιρικό μας δίκτυο και εγκαθιστώντας υπηρεσίες VPN, RDP και Terminal Services, έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις του προσωπικού μας, από και προς τα γραφεία της εταιρείας μας, κατά περίπου 30%. Οι υπάλληλοι, οι συνεργάτες και οι μεταπωλητές των υπηρεσιών της HOTSoft έχουνε άμεση πρόσβαση στον εικονικό χώρο εργασίας τους, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν συνεχώς διάφορα μεταφορικά μέσα.7. Σχεδιασμός ιστοχώρων… ένα μικρό λιθαράκι!
Κάθε οθόνη χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια. Όσο πιο φωτεινό είναι το "θέμα" που πρέπει να προβάλει η οθόνη, τόσο πιο πολλά Εικονοστοιχεία είναι περισσότερο ενεργά ("αναμμένα"), με αποτέλεσμα να καταναλώνει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια.
Οι Web Designers της εταιρείας μας, ακολουθούν μια πολύ συγκεκριμένη μεθοδολογία και σχεδιαστική φιλοσοφία, φροντίζοντας να χρησιμοποιούνται χρωματικοί συνδυασμοί που εξοικονομούν ηλεκτρική ενέργεια. Υπολογίζεται ότι το ποσοστό της ενέργειας που εξοικονομείται από τη συγκεκριμένη πρακτική, ανά οθόνη, είναι περίπου 15-25%. Αν αναλογιστούμε το πόσα εκατομμύρια οθόνες "επισκέπτονται" τους ιστοχώρους που κατασκευάζουμε ετησίως, το ενεργειακό όφελος είναι τεράστιο.

Σταθερά αφοσιωμένοι σε αυτό το σκοπό, αναζητούμε συνεχώς νέες, Τέχνο – λογικές και Οίκο - λογικές λύσεις για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.