Δίκτυο δομημένης καλωδίωσης, Εγκατάσταση Δικτύου WiFi

Maravel Hotel

made by HOTSOFT

 

Ανάλυση έργου

Στην ξενοδοχειακή μονάδα Maravel, για την πρόσβαση των πελατών στο διαδίκτυο, υπήρχε μόνο η στοιχειώδης υποδομή που είχε κατασκευαστεί πριν από αρκετά χρόνια, όπου τόσο οι ανάγκες των χρηστών, όσο και ο αριθμός των χρηστών ήταν πολύ μικρότερες.
Έτσι υπήρχε πρόσβαση μόνο σε συγκεκριμένα σημεία του ξενοδοχείου, με το γνωστό πρόβλημα να προκύπτει τις ώρες αιχμής, όπου μεγάλος αριθμός χρηστών προσπαθώντας να συνδεθεί στα social media για να κάνει βιντεο κλήσεις ή να ανταλλάξει φωτογραφίες και μεγάλα αρχεία δεδομένων.  Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν πολλά παραπάνω και αρνητική βαθμολογία στο internet, όσο αφορά την υπηρεσία πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Την λύση η εταιρεία μας, η οποία ανέλαβε τον σχεδιασμό του δικτύου μεταφοράς δεδομένων του ξενοδοχείου από την αρχή, δημιουργώντας  την ανάλογη υποδομή για την εξυπηρέτηση των πελατών, άλλα και των τμημάτων της επιχείρησης, υπολογίζοντας και τις ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν στο μέλλον.

Αρχικά, κατασκευάστηκε δίκτυο δομημένης καλωδίωσης, στο οποίο συνδέθηκαν όλοι οι υπολογιστές και οι διαδικτυακές συσκευές της επιχείρησης. Στην συνέχεια εγκαταστάθηκαν εξωτερικές κεραίες μεγάλης  χωρητικότητας, οι οποίες φροντίζουν για την ομοιόμορφη κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους του ξενοδοχείου, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους πελάτες να είναι συνεχώς συνδεμένοι, απολαμβάνοντας αδιάλειπτη και ποιοτική υπηρεσία πρόσβασης στο internet.

Το επαγγελματικό router στο οποίο τερματίζουν οι συνδέσεις VDSL, φροντίζει για την σωστή και ασφαλή εξυπηρέτηση των χρηστών που μπορούν να ξεπεράσουν τους 300+, ενώ υπάρχει δυνατότητα τερματισμού στο Router μισθωμένης γραμμής και αυτομάτως δυνατότητα εξυπηρέτησης πολλαπλάσιων χρηστών.

Χάρη στο σύστημα Online Monitoring της εταιρείας μας, υπάρχει δυνατότητα ανά πάσα στιγμή, ελέγχου και αντιμετώπισης οποιοδήποτε ζητήματος προκύψει.